Artykuł sponsorowany

Dieta warzywno-owocowa podczas wypoczynku U Zbója!

Dieta warzywno-owocowa podczas wypoczynku U Zbója!

Zdrowy styl życia ma ogromny wpływ na nasze zdrowie oraz witalność! Najwięcej witamin i ważnych mikroskładników znajdziemy w owocach i warzywach. Właśnie dlatego dużą popularnością cieszy się dieta dr Ewy Dąbrowskiej, która oparta jest właśnie na tych produktach. Dzięki niej zauważysz szereg pozytywnych korzyści, jakie zajdą w Twoim organizmie! Dowiedz się więcej na jej temat!

Dlaczego warto wybrać wypoczynek ze zdrową, zbilansowaną dietą?

Okres wakacji i wypoczynku to czas, kiedy zdecydowana większość osób pozwala sobie na małe odstępstwa i częściej niż zwykle sięga po jedzenie typu fast-food i inne, niekoniecznie zdrowe posiłki. Aby skutecznie ograniczyć te nawyki, warto wybrać się na urlop do miejsca, w którym mamy zapewnione pełne, zbilansowane wyżywienie. Takim ośrodkiem jest na przykład U Zbója.

Dzięki wykwalifikowanym dietetykom posiłki są bogate w witaminy i minerały. Jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań zdrowotnych, u pacjentów wdraża się dietę warzywno-owocową Dr Ewy Dąbrowskiej

informuje pracownik ośrodka. To ona pomoże Ci wrócić do zdrowia oraz odzyskać równowagę w organizmie!

Dieta warzywno-owocowa – sposób na detoksykację i nie tylko!

Głównym założeniem diety Ewy Dąbrowskiej jest „zmuszenie” organizmu do korzystania z własnych zapasów, pozbycie się szkodliwych substancji i toksyn. Dzięki niej szybko zauważysz korzyści w postaci zahamowania rozwoju wolnych rodników oraz unieszkodliwienia tych, które już zdążyły się utworzyć. Ponadto Twój układ immunologiczny zostanie odciążony i na nowo zacznie sprawnie funkcjonować, szybko rozpoznając chorobotwórcze wirusy i bakterie.

Dieta warzywno-owocowa sprawdzi się także dla osób, które mają problemy z cerą (AZS, trądzik, egzema, łojotok). Już po kilku tygodniach Twoja skóra nabierze plasku, będzie wygładzona, a także znikną oznaki zmęczenia i zanieczyszczenia organizmu.

Wśród dozwolonych produktów w tej diecie, wyróżnia się:

  • warzywa korzeniowe – marchew, seler, buraki, rzodkiew, chrzan, kalarepę;
  • warzywa kapustne – kapustę, kalafior, brokuła, brukselkę;
  • warzywa cebulowe –  czosnek, pora, cebulę;
  • pomidora, sałatę, natkę pietruszki, paprykę, ogórki, dynię;
  • jabłka, grejpfruty, truskawki, jagody, maliny, śliwki, wiśnie, cytryny, pomarańcze.

Jeżeli cierpisz na nadwagę, nadciśnienie, miażdżycę bądź też masz problem ze zbyt wysokim poziomem cholesterolu i alergiami, skorzystaj z diety Dr Ewy Dąbrowskiej na turnusie u Zbója, a na pewno zauważysz wiele pozytywnych efektów.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz