Artykuł sponsorowany

Jakie korzyści możemy czerpać ze spożywania mięsa? Centrum drobiowe Reg-Drób

Jakie korzyści możemy czerpać ze spożywania mięsa? Centrum drobiowe Reg-Drób

Jedną z największych zalet mięsa jest zawarte w nim źródło białka, które przyswaja się lepiej niż jego roślinne odpowiedniki. Oprócz tego, jest ono bogate w składniki mineralne, takie jak np.: żelazo, alanina, arganina. Wyróżnia się wiele rodzajów wędlin, ale najbardziej popularny w Polsce jest drób oraz wieprzowina. Warto przeanalizować te dwa rodzaje mięsa, aby wybrać dla siebie jak najlepszy, smakujący nam, produkt. Jakościowe produkty można znaleźć w ofercie centrum drobiowego Reg-Drób.

Zalety mięsa wieprzowego

Wieprzowina jest smaczna i, dlatego często wybierana. Można ją smażyć, gotować i piec. Szczególnie wyśmienite jest mięso o jasnoróżowym zabarwieniu i białym tłuszczu. Jego ciemnoróżowy kolor świadczy o pochodzeniu ze zwierząt starszych. Dlatego jego konsystencja będzie twarda i łykowata. Doceniane jest także mięso, które lekko przerosło tłuszczem, czyli tzw. marmurkowe.  Wieprzowina posiada dużą wartość energetyczną. Można w nim znaleźć pełnowartościowe białko, wzbogacone we wszystkie potrzebne aminokwasy.

W skład mięsa wieprzowego wchodzą  też witaminy: B6, B12, PP, A i D, a także, oczywiście, żelazo. Należy pamiętać, że najlepiej jeść dobrze wysmażoną, wypieczoną lub wygotowaną wieprzowinę. W ostatnich dwudziestu latach, dzięki wprowadzeniu racjonalnej hodowli i podniesieniu standardów  utrzymania zwierząt, można zaobserwować sporą poprawę jakości polskiej wieprzowiny. Te czynności sprawiły, że zatłuszczenie podskórne i śródmięśniowe wieprzowiny znacznie się obniżyło. Równocześnie zmianie uległ profil tłuszczowy. Tłuszcze posiadają zwiększoną zawartość tłuszczów z rodziny omega 3 i 6. Mięso wieprzowe doceniają Europejczycy, dzięki niepowtarzalnemu smakowi oraz przystępnej cenie.

Zalety mięsa drobiowego

Drób staje się coraz popularniejszy w Polsce. Jest szczególnie ceniony, dzięki swoim zdrowotnym właściwościom oraz wysokim wartościom odżywczym. Do mięsa drobiowego zaliczamy m.in. kury, indyki, gęsi, kaczki i perlice. W skład drobiu wchodzą niezbędne dla organizmu aminokwasy, dobrze przyswajalne tłuszcze, duża ilość witamin i karotenów. Do jego zalet należą też: stosunkowo niewielka kaloryczność i pokaźne złoże kwasu pantotenowego. Dlatego mięso drobiowe jest polecane dla niemowląt oraz młodszych dzieci, rekonwalescentów i osób starszych. Sportowcy również je doceniają z powodu wysokiej zawartości białka.

Pełnowartościowe białko, które czerpiemy z drobiu, jest przez nas łatwo przyswajalne. Dodatkowym atutem jest spora zawartość kwasów tłuszczowych nienasyconych i stosunkowo niska temperatura topienia tłuszczu. Mięso drobiowe posiada w swym składzie witaminy z grupy B, PP (niacynę), cynk, magnez, potas. Ze względu na sporą ilość składników odżywczych zawartych w mięsie, warto je spożywać. Jednak należy zwracać uwagę skąd ono pochodzi. Dobrym pomysłem będzie kontakt z z zaufanym dostawcą.

Niekwestionowanie jest nim centrum drobiowe Reg-Drób. Firma oferuje swoim klientom wyłącznie mięso wysokiej jakości, które jest poddawane licznym badaniom. Zarówno wieprzowina, jak i drób oraz wołowina wyróżniają się świeżością i bogactwem wspomnianych wcześniej witamin i minerałów. Co więcej, specjaliści zapewniają także terminową dostawę naszych produktów w obrębie województwa mazowieckiego. Na koniec warto wspomnieć, że doświadczeni pracownicy Reg-Drób pomogą w wyborze odpowiednich rodzajów oferowanego przez nas mięsa. Dzięki temu każdy klient znajdzie tu coś dla siebie.

Opracowanie:
Ząbki, Piłsudskiego 180
tel. 22 771 58 87
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz