Artykuł sponsorowany

Wybór tortu weselnego – na co warto zwrócić uwagę? Chudyba & Partners

Wybór tortu weselnego – na co warto zwrócić uwagę? Chudyba & Partners

Czy wiesz, że serwowanie tortu jest jednym z najważniejszych punktów przyjęcia weselnego? Zazwyczaj moment jego pojawienia się na sali oraz krojenia przez Parę Młodą jest uwieczniany na nagraniach i fotografiach. W związku z tym, warto zadbać o to, by ciasto wieczoru prezentowało się fenomenalnie i zachwycało podniebienia gości. Przeczytaj, czym jeszcze warto kierować się, zamawiając ten wypiek u cukiernika.

Ilość gości a wielkość tortu

Pierwszym i najważniejszym aspektem, który należy wziąć pod uwagę, zamawiając tort weselny jest ilość gości, zaproszonych na przyjęcie. Od niej zależy bowiem wielkość wypieku. Generalna zasada, przyjęta przez cukierników, jest prosta – porcja na jedną osobę wynosi około 100 gram. Niemniej jednak, zawsze warto wziąć pod uwagę, że ktoś może poprosić o dodatkową porcję ciasta. Dobrze jest więc być przygotowanym na taką okoliczność – pozwoli to uniknąć niepotrzebnego dyskomfortu i wyeliminować zbędne obawy Pary Młodej.

Na co jeszcze warto zwrócić uwagę, zamawiając tort weselny?

Oczywiście, oprócz samej wielkości ciasta weselnego, istnieje wiele istotnych kryteriów. Do najważniejszych z nich można zaliczyć:

  • smak tortu – wybierając go, warto upewnić się, czy któryś z gości nie ma alergii na jakiś składnik oraz czy wśród nich są abstynenci (nasączanie ciasta alkoholem to w takim przypadku zły pomysł). Oprócz tego, warto dostosować smak do pory roku – w lecie warto zdecydować się na lekkie, owocowe masy,

  • forma tortu – najpopularniejsza jest oczywiście tort wielopoziomowy, ale zdarza się również, że Para Młoda decyduje się na nietypowe opcje np. na muffinki ułożone na piętrowych paterach lub na jednoczęściowe torty artystyczne,

  • styl wypieku – wszystko zależy od preferencji Pary Młodej, stylu wesela oraz trendów, panujących w branży ślubnej. Warto zaznaczyć, że w 2021 roku hitem będą wesela w stylu rustykalnym – wtedy warto rozważyć tort „naked cake”.

Gdzie zamówić tort weselny?

Niezwykle ważny jest również wybór samej cukierni, która wykona tort weselny. Najbardziej rozsądną opcją jest nawiązanie współpracy z doświadczonym i cenionym w branży cukierniczej, przedsiębiorstwem, takim jak Chudyba & Partners z siedzibą w Bielsku-Białej. Jest to firma cukiernicza oferująca szeroką gamę wyrobów, takich jak pączki, drożdżówki, bezy, ciasta, ciastka sztukowe, muffinki oraz torty. Wyróżniają się elastycznością w dostosowywaniu się do indywidualnych potrzeb klientów przy zamawianiu tortów na różne okazje - urodziny, chrzciny, komunie czy rocznice. Firma szczególnie specjalizuje się w tworzeniu tortów ślubnych o różnorodnych designach i smakach. Chudyba & Partners daje przyszłym małżonkom możliwość degustacji próbek oraz omówienia swoich oczekiwań co do wyglądu i smaku tortu. Swoje uznanie na rynku zawdzięcza wysokiej jakości produktów oraz profesjonalizmowi w realizacji zamówień, dzięki czemu klienci mogą liczyć na smaczne i estetycznie wykonane wypieki na każdą okazję.

Opracowanie:
Bielsko-Biała, 11 Listopada 10A
tel. 509 039 993
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz