Wyposażenie do suszenia dla przemysłu rybnego

Dobre komory do suszenia, czyli jakie?
Większość tworzonych komór do suszenia stanowią urządzenia tworzone na zamówienie, dostosowane do potrzeb zakładu suszenia ryb, pod docelowe pomieszczenie i potrzebne obciążenie. Komory te są w stanie obsłużyć różne rodzaje surowca (m.in. płoć, sielawę, leszcza), osiągając przerób na poziomie kilkudziesięciu ton miesięcznie gotowego produktu. Przy ich obsłudze można korzystać z wózków EURO (1000 mm x 1000 mm x 2000 mm) i z wózków innego standardu.
Komory do suszenia przekąsek
Komory do suszenia przekąsek są nadzwyczaj funkcjonalnymi urządzeniami w formie bloku, zautomatyzowanymi, zaopatrzonymi w wysokowydajną i oszczędną instalację chłodniczą. Ich głównym przeznaczeniem jest suszenie oraz wialenie wszystkich rodzajów snacków, a także owoców morza i małych ryb. Produkty ułożone na siatkach podlegają obróbce dzięki specjalnie opracowanemu systemowi horyzontalnego doprowadzania przygotowanego powietrza. Istnieje również możliwość podwędzania produktów. Wymierne wykorzystanie obciążenia wózków (w przypadku komór Jugema – do 22 poziomów), pomoc technologiczna i gwarancja producencka sprawiają, że mamy do czynienia z urządzeniami wartymi swojej ceny, zaspokajającymi potrzeby wszelkich zakładów przemysłu rybnego. Więcej informacji o komorach do suszenia oraz wialenia ryb można znaleźć na oficjalnej stronie firmy Jugema.